De therapeut

Mijn naam is Evelien van Rietschoten en werk sinds 1999 als oefentherapeut Cesar in mijn eigen praktijk in Den Haag.

Als oefentherapeut Cesar ben ik je coach als het gaat om het aanleren van gezond beweeggedrag. De therapie richt zich op het voorkomen, verminderen en/of opheffen van klachten die kunnen ontstaan door ongunstige houding en beweging tijdens de dagelijkse activiteiten. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht. Je leert wat je zelf actief kunt doen om je leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen te veranderen zodat bewegen leuk is en blijft!

Daarnaast ben ik Chronisch Pijntherapeut, aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijn vermindering bereikt worden. 

Mijn ervaringen/opleiding

In 1996 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en ben een aantal jaren werkzaam geweest als waarnemend oefentherapeut in diverse praktijken in Nederland. In 1999 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in Den Haag en daar werk ik nog steeds met veel plezier en enthousiasme. Vanaf september 2018 heb ik ook in Berkel en Rodenrijs een praktijkruimte waar u terecht kunt! Om mijn kennis op scherp te houden en me te blijven ontwikkelen binnen mijn vakgebied, doe ik aan bij- en nascholing, begeleid ik met regelmaat stagiaires van de opleiding en neem ik deel aan intercollegiale overleggen.

Wat ik erg leuk vind aan mijn vak is dat ik naast het werken met volwassenen, ook pubers en kinderen behandel. Juist in de groei kunnen er als gevolg van veel zitten (huiswerk, gamen, tablet, mobiele telefoon) een scoliose of kyfose ("gameboyrug") ontstaan. Deze is met behulp van oefentherapie Cesar/Mensendieck uitstekend te behandelen!

 

Een eerste afspraak kan telefonisch of via het contactformulier worden gemaakt. 

Op maandag tot en met vrijdag (van 7:30 - 18:00 uur) is dat mogelijk in Den Haag en voorlopig op dinsdag in Lansingerland lokatie Berkel en Rodenrijs.