Heup- en bekkenklachten

Heup- en bekkenpijn (SI klachten) kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, zwangerschap/bevalling, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug. Hierdoor kunnen spieren of gewrichten in deze gebieden overbelast raken en pijnlijk worden. Het wordt een probleem als de pijn langer blijft, regelmatig terugkomt of constant aanwezig is. Het dagelijks functioneren kan dan ernstig bemoeilijkt worden. De pijn kan het gevolg zijn van aandoeningen zoals bijvoorbeeld een hernia, artrose, scoliose, spit, verzakking, urineweginfecties, de ziekte van Bechterew en osteoporose.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck helpt om de balans weer te hervinden, de spieren in deze gebieden te versterken en leert je hoe je rug/heup en bekken het beste belast kunnen worden. Ook leer je welke manieren er zijn om pijn te voorkomen/verminderen. Sinds een aantal jaren ben ik gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijn.

U kunt voor behandelingen terecht in onze praktijk in Den Haag of Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek)

Folders bekijken